Hur betalas elstödet ut?

 • Försäkringskassan ansvarar för att betala ut två elstöd:

  • Elstöd till privatpersoner i hela Sverige. Stödet gäller elförbrukningen under perioden 1 november–31 december 2022. Här räknar vi med att de flesta ska få sina pengar senast den 9 juni.

  • Elstöd till privatpersoner i södra halvan av Sverige. Stödet gäller elförbrukningen under perioden 1 oktober 2021–30 september 2022. De flesta har redan fått sin utbetalning.

  Mer information finns på Försäkringskassans hemsida.

  Anmäl och kontrollera ditt bankkonto i Swedbanks kontoregister

  Du som inte tidigare har anmält ditt bankkonto till Swedbanks kontoregister bör göra det senast den 10 maj för att få pengarna till den 9 juni. Om du inte anmäler ett konto får du pengarna ändå, men det tar längre tid och du får dem på en utbetalningsavi.

  På Swedbanks webbplats finns utförlig information om anmälan till kontoregistret. Där kan du också se om du redan har ett registrerat konto. Försäkringskassan kan inte svara på frågor om det.

  Anmäl konto till kontoregistret & lös in avi (swedbank.se)Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

  Om du inte anmäler ditt konto får du pengarna ändå, men då tar det längre tid. Man behöver inte vara eller bli kund hos Swedbank för att anmäla sitt konto för utbetalning.

  På Swedbanks webbplats finns utförlig information om anmälan till kontoregistret

  Anmäl konto till kontoregistret & lös in avi (swedbank.se)

  Varning! Varken Försäkringskassan, banken, Svenska kraftnät eller någon annan kommer att kontakta dig för att be dig logga in någonstans eller lämna ut personliga koder, i samband med utbetalningen av elstöd. Om någon kontaktar dig på det sättet kan det handla om ett bedrägeriförsök. Avsluta därför sådana kontakter direkt.

 • Fick du svar på din fråga?

    

  Lämna feedback